Interieur

Appartement Hertel

Meer

Interieur

Het door onze opdrachtgever aangekochte appartement bevindt in het appartementencomplex Hertell op Polverpark in Maastricht. Het betreft een appartement met relatief veel verkeersruimten en een moeilijk indeelbare woonruimte. Hetgeen nog versterkt wordt door de schuine wanden in de woonruimte, een in verhouding erg grote loggia en een onlogische positie van de keuken.

Om aan de wensen van de opdrachtgever tegemoet te komen hebben wij een aantal verbeteringen in de indeling van het appartement doorgevoerd. Door de slaapkamers anders in te delen wordt de verkeersruimte sterk gereduceerd en kan de hoofdslaapkamer voorzien worden van een eigen kleedruimte gekoppeld aan een badkamer ensuite. De loggia hebben we iets verkleind en de keuken verplaatst waardoor er een goed indeelbare woonruimte is ontstaan.

De keuken neemt ondanks zijn nieuwe positionering aan het uiteinde van de woonruimte een centrale positie in. Het kookeiland heeft een afgeronde druppelvorm die de verschillende richtingen, gevormd door de schuin geplaatste wanden, overneemt en op die manier voor meer rust en eenheid in het woonruimte zorgt.

De gekozen materialisering en kleurstelling versterken de eenheid in het appartement. Overal dezelfde grootformaat keramische tegels op de vloer, lichte kleur op de wanden en een wit corian kookeiland. Een mooi uitgebalanceerd lichtplan, uiteraard met LED verlichting, maakt het geheel af.

No items found.
No items found.