Amusement

DeLaMar - West

Meer

Amusement

Het welbekende DeLaMar Theater in Amsterdam vroeg ons locatieonderzoek te doen naar een ruimte die geschikt is als tweede theaterlocatie en waar publiek naar try-outs kan komen kijken. Dit werd de oude circusschool aan de Laan van Spartaan in Amsterdam West. Het gebouw werd voorheen gebruikt als studio door een fotograaf. Om het pand te mogen gebruiken voor theater brachten we de cultuurfunctie van het gebouw terug en namen we het volledige interieur op de schop.

Van twee voormalige circuszalen op de tweede verdieping maakten we één theaterzaal die alsnog opgedeeld kan worden door middel van een mobiele tussenwand. Vanwege de beperkte ruimte gingen we creatief te werk. We ontwikkelden een inschuifbare tribune met 145 zitplaatsen die tevens verplaatst kan worden door middel van een luchtkussensysteem. De tribune is in drie fasen uit te schuiven. De toneeltoren hangt in grid vorm boven de grootste zaal

Van de entree hebben we een ontvangstfoyer gemaakt die leidt naar de artiestenfoyer op de eerste verdieping. Dit was voorheen een bedrijfskantine. Het was uitermate belangrijk dat de artiestenfoyer een woonkamersfeer zou krijgen. Men moet zich hier thuis voelen. Op deze eerste verdieping is ook het kleedkamergebied. Op de tweede verdieping bevindt zich een muziekkamer die volledig geluidsdicht is. En op de derde en vierde verdieping realiseerden we kantoorruimtes en een danszaal.

Om van het gebouw een waar theaterhuis te maken haalden we het oude systeemplafond eruit om meer ruimte te creëren, plaatsten we op maat gemaakte bars in de foyers en kwamen we met een speciaal lichtplan dat bestaat uit spotlights in plaats van egaal licht. Om warmte in het gebouw te brengen werkten we met veel hout en aardetinten die afsteken tegen de industriële elementen van het pand. De grote woorden en zinnen op het plafond en de trap zijn teksten uit bekende musicals en theatervoorstellingen.

No items found.
No items found.