Amusement

Oude Luxor

Meer

Amusement

In 2019 zijn wij door het Oude Luxor theater in Rotterdam benaderd met de vraag of het krappe zitcomfort in de theaterzaal verbeterd kon worden, zonder concessies te doen aan het aantal zitplaatsen. Met een creatieve ingreep hebben wij hieraan invulling kunnen geven, waarbij het totale aantal zitplaatsen de 1.000 stuks passeerde. Hierop zijn de bars in de foyers en de kleedruimten aangepast. Ook is de bereikbaarheid van het toneel voor het in- en uitladen van shows sterk verbeterd.

We voerden het project uiteindelijk, met een minimale voorbereidingstijd, in het najaar van 2021 uit en verzorgden de inrichting in het voorjaar van 2022. Gezien de beperkte omstandigheden waarbij we de grootte en vorm van de zaal, moesten we slim omgaan met de indeling van de ruimte. De paden in het midden van de zaal verplaatsen we naar beide zijkanten en we voegden een extra rij stoelen toe. Hiermee brachten we de capaciteit van de zaal naar meer dan 1000 zitplaatsen.

In het voorhuis, ofwel de foyer, hebben we de kleurstelling behouden en legden we tapijt om eenheid tussen de verschillende ruimtes te creƫren. De bars op de begane grond en de eerste verdieping hebben we opnieuw ingericht. Ook shows kunnen sneller gewisseld worden, door een grotere loading-dock en deuren naar het toneel.

Theater staat voor ons voor zien en gezien worden. Om een bezoek aan het Oude Luxor compleet te maken krijgen bezoekers vanaf het moment dat zij het Oude Luxor Theater binnenstappen, een kijkje achter de schermen. We voegden kleedkamers toe, ontwierpen een voor het publiek zichtbare grime kamer die boven de foyer zweeft en een spiegelplafond waar de bezoeker zichzelf in ziet wanneer hij omhoog kijkt. Op deze manier staan theatermaker en publiek in het Oude Luxor Theater ten alle tijden in de kijker.

No items found.
No items found.