Interieur

Plein 1992

Meer

Interieur

Op het welbekende Plein 1992 werden we uitgenodigd om naar een kantoorpand te komen kijken. Hier ontwikkelden we een kantoorruimte voor de directie en financiële administratie van Daelmans Vastgoed.

De voornaamste eis van de klant was dat er goede werkplekken werden gecreëerd in een huiselijke setting en een ruimte die comfortabel en welkom aanvoelt. Deze kantoorruimte moet in de toekomst uitgebreid kunnen worden met additionele werkplekken zonder dat dit ten koste gaat van de uitstraling en sfeer. Een belangrijke toevoeging was de vergaderruimte die genoeg privacy biedt voor vergaderingen met externen en gesprekken met werknemers.

We begonnen met een casco ruimte zonder installaties waar nog alles mogelijk was. In de open ruimte creëerden we verschillende zitplekken door middel van een drietal elementen, waarbij archiefkasten en plantenbakken naast decoratie, een functie als room-divider vervullen. Zo worden de zitplekken van elkaar gescheiden maar zijn deze wel verbonden met de rest van de ruimte. De vergaderruimte plaatsten we direct bij de entree, waardoor werknemers niet met klanten het kantoor hoeven te doorkruisen. Bij binnenkomst heeft men zicht op de binnentuin tussen het kantoor en een naastgelegen hotel. De laatste toevoeging is de pantry met vrijstaande koffiebar waar werknemers elkaar kunnen ontmoeten. Dit informele element in het kantoor kan ook gebruikt worden als lunchplek.

De uitdaging in deze ruimte was het lage plafond. Om de hoogte optimaal te benutten hebben we alle nodige installaties kunnen wegwerken boven een ogenschijnlijk zwevend plafond boven de koffiebar.

Om het kantoor een huiselijk gevoel te geven, maakten we gebruik van warme aardetinten in combinatie met licht meubilair in complementaire grijs- en groentinten. Voldoende daglicht vulden we aan met stijlvolle sfeerverlichting en waar nodig werkverlichting. De grijze scheidingswand tussen de werkplekken en de vergaderruimte werd vrijgehouden voor kunst. Zo kan er kleur worden toegevoegd en komt het kantoor nog meer tot leven.

No items found.
No items found.