Interieur

Polvertorenplein

Meer

Interieur

Familie Jongen kocht een nieuwbouwhuis waarvan de indeling zoals voorgesteld door de architecten niet naar wens was. Er werd ons gevraagd om het huis opnieuw in te delen en in onze kenmerkende stijl vorm te geven.

Binnen het vraagstuk om het huis opnieuw in te delen hadden de toekomstige bewoners enkele wensen. Zo wilden ze graag meer woonruimte op de begane grond. Daarnaast vroegen ze ons of er een aanbouw gerealiseerd kon worden zonder dat de beperkte tuin aan gebruiks- en verblijfskwaliteit inboet. De belangrijkste voorwaarde was een ontspannen sfeer met veel licht waar het hele gezin zich thuis kan voelen en een fijne plek is voor de kinderen om op te groeien en zich te ontplooien.

Het was voor ons duidelijk dat we de gehele indeling moesten veranderen. Enkel de plaatsing van de trap is ongewijzigd gebleven. De keuken, gesitueerd rondom een zwevend kookeiland, hebben wij aan de voorzijde van het huis geplaatst waardoor deze een directe verbinding met de entree heeft en er aan de achterzijde ruimte ontstaat voor een riante eetkamer. De gewenste aanbouw heeft schuifwanden met ‘minimal window’ glazen waarbij het lijkt alsof er geen barrière tussen binnen en buiten is. In de aanbouw bevindt zich de woonkamer die in een open verbinding met de eetkamer staat. Deze ruimtes worden enkel gescheiden door een dubbele openhaard die vanuit beide kamers zichtbaar is.

Ook de eerste en tweede verdieping hebben we getransformeerd. We verplaatsten de master slaapkamer met badkamer naar de tweede verdieping, wat extra veel ruimte opleverde voor de kinderkamers op de eerste verdieping. De ruimte die we met de gerealiseerde aanbouw innamen in de tuin wordt aangevuld met een mooi en praktisch dakterras dat te bereiken is via een vaste trap met groot open te klappen dakraam.

Voor het interieur hebben we gebruik gemaakt van lichte frisse tinten die de overvloed aan lichtinval benadrukken. De grote tegels die we in alle ruimtes hebben gelegd, zorgen voor verbinding en een open gevoel. Zowel het keuken- en badkamermeubel als alle kasten zijn maatwerk meubels die door ons zijn ontworpen en uitgewerkt. Dit aangevuld met het door ons gecreëerde lichtplan zorgt voor een totaalbeleving die voor eenheid zorgt en rust uitstraalt.

No items found.
No items found.