Interieur

Prins Bisschopsingel

Meer

Interieur

In deze particuliere gezinswoning aan de Prins Bisschopsingel in Maastricht creëerden we meer ruimte op de begane grond en gaven we het monumentale pand een lift door het plaatsen van een aanbouw en nieuwe keuken. 

De woning is gelegen aan de kazematten van Maastricht. Hierdoor was de voormalige keuken aan het verzakken. Na het stabiliseren van de grond plaatsten we een nieuwe, moderne keuken. Om een open leefruimte te kunnen creëren betrokken we de keuken bij de woonkamer. We plaatsten een aanbouw aan de achterzijde van het huis met veel glas. Hierdoor valt er veel natuurlijk licht de woning binnen en vervaagd de grens tussen binnen en buiten. 

Vanwege de monumentale status van het pand hebben we de originele buitenmuur behouden en zichtbaar gelaten. We haalden de deur in de keuken eruit, waardoor er een vrije doorgang is ontstaan van de woonkamer, door de eetkamer, naar de keuken. De nieuwe keuken voelt clean en minimalistisch en bestaat volledig uit maatwerk. Een voorbeeld hiervan zijn de uittrekbare apothekerskasten die het gebruik van ruimte optimaliseren. We verzorgden voor de gehele begane grond het lichtplan, dat grotendeels de sfeer bepaalt. We vervingen, na zorgvuldig overleg met de Rijksdienst en monumentencommissie, de vloer met soortgelijke tegels om het karakter van de woning te behouden. Tot slot is er bewust gekozen voor een moderne vertaling van alle elementen, zodat deze allemaal vervangbaar of te verwijderen zijn als dit nodig is.

No items found.
No items found.