Interieur

Woonhuis Bunde

Meer

Interieur

De vraagstelling van de eigenaren van dit riante woonhuis in Bunde was duidelijk; ‘’Hoe kunnen we meer licht, lucht en ruimte in onze woning creëren, en hoe kunnen we zorgen voor meer tuincontact? We hebben behoefte aan meer leefruimte en willen onze woning nog verder verduurzamen.’’

Na een eerste analyse van de woning bleek dat de begane grond in de basis over voldoende vierkante meters beschikte. Echter werd de meeste ruimte in beslag genomen door een garage en grote berging. De keuken en eet-/woonkamer hadden weinig (zicht)relatie met elkaar waardoor deze in verhouding klein aanvoelden. Door de begane grond volledig opnieuw én slim in te delen en de onbenutte ruimte bij de routing van de begane grond te betrekken, creëerden we twee keer zoveel bruikbare leefruimte.

In deze nieuw gecreëerde leefruimte is een grote open woonkeuken ontworpen die in open verbinding staat met de vernieuwde eet-/woonkamer. Om de verschillende ruimtes visueel met elkaar te verbinden en te zorgen dat er maximaal gebruik gemaakt kan worden van het daglicht is het plafond in de nieuwe woonkeuken verhoogd en plaatsten we stalen puien tussen de woon-, keuken-, en eetkamer die voor  interessante en verrassende doorkijkjes zorgen.

Het centrale punt in de woning wordt gevormd door de trap. Deze is bekleed met smalle bamboe latjes, die ook aan de buitenzijde van het huis terugkomen, met indirecte verlichting aan de boven- en onderzijde. In combinatie met de terughoudende kleurstelling van de rest van de woning vormt de trap door de gekozen materiaal- en kleurstelling de kern van de woning. Hij markeert de overgang van oud naar nieuw en is bij binnenkomst een mooie blikvanger.

De eerste verdieping onderging eveneens een metamorfose. Zo creëerden we een wasruimte, bouwden we maatwerk meubels en vergrootten we de werkkamer door anders met de ruimte om te gaan. Het door ons opgestelde interieurontwerp zorgt door middel van een uitgekiend materiaal- en kleurenpalet in samenhang met een nieuw verlichtingsplan voor rust, eenheid en samenhang in de woning. Een eigentijdse woning met een mooie warme uitstraling en prachtig tuincontact. 

Ten slotte deden we, met het oog op de toekomst, enkele moderne toevoegingen, zoals het plaatsen van een warmtepomp, het doorleggen van de vloerverwarming op de begane grond en het implementeren van een Domotica systeem waardoor alles vanaf één console te besturen is.

No items found.
No items found.